Komuniti Kaki Bola
SELAMAT DATANG KE FORUM KOMUNITI KAKI BOLA.

SILA DAFTAR SEBAGAI PENGGUNA UNTUK MENGGUNAKAN FORUM INI.

ANDA DIALU-ALUKAN UNTUK BERFORUM DAN BERKONGSI MAKLUMAT DI MANA² RUANGAN YANG SESUAI DI FORUM INI.

PENYERTAAN ANDA AMAT DIHARGAI.

SEMOGA ANDA BERPUAS HATI MELAYARI LAMAN INI.

TERIMA KASIH

Karathu ceria percaturan The Red Warriors menjadi

View previous topic View next topic Go down

Karathu ceria percaturan The Red Warriors menjadi

Post by Park Deen on Mon Sep 26, 2011 5:42 am


Azamuddin Akil

Oleh Mohd Nor Asri Yaacob

2011/09/26

PERKONGSIAN satu mata dengan Johor FC selepas keputusan terikat 1-1 di Stadium Pasir Gudang sudah memadai bagi The Red Warriors melayakkan diri ke peringkat suku akhir saingan Piala Malaysia, dan bagi ketua jurulatih Kelantan, Datuk M Karathu ia satu mata yang amat berharga.

Karathu nyata berpuas hati dengan keputusan itu untuk membawa The Red Warriors melangkah ke suku akhir walaupun masih berbaki satu perlawanan bertemu pendahulu Kumpulan C, FELDA United Selasa ini.
Kelantan tidak menerapkan corak permainan bertahan malah pemainnya membuat serangan bertali arus dan tidak membuka ruang kepada tuan rumah untuk menambah jaringan.
"Satu mata yang diperoleh begitu penting untuk mendapatkan keselesaan ke suku akhir namun bukan mudah untuk mengikat kedudukan kerana Johor FC satu pasukan kuat dan mereka juga banyak membuat serangan.

"Kita juga tidak boleh bermain dengan corak bertahan kerana pihak lawan pasti melakukan serangan habis-habisan berikutan mereka sedar keputusan seri pasti akan menyekat hasrat mereka untuk ke suku akhir," katanya ketika dihubungi semalam.

Jurulatih berpengalaman dari Perak itu berkata, pasukannya terkejut dengan jaringan awal tuan rumah pada minit kedua malah beliau mengaku kecewa kerana pemainnya belum bersedia untuk menyesuaikan diri dengan corak permainan pantas yang dilancarkan Johor FC.

"Kita ketinggalan seawal minit kedua namun semangat pemain kembali selepas mendapat gol penyamaan dan menggandakan asakan pada separuh masa kedua bagi mendapatkan gol tambahan namun gagal mencari penyudah," katanya.

--- Berita Harian
avatar
Park Deen
Admin
Admin

Negeri :
Posts : 2214
Points : 5646
Reputation : 0
Join date : 18/09/2011

View user profile http://kakibola.forumado.net

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum