Komuniti Kaki Bola
SELAMAT DATANG KE FORUM KOMUNITI KAKI BOLA.

SILA DAFTAR SEBAGAI PENGGUNA UNTUK MENGGUNAKAN FORUM INI.

ANDA DIALU-ALUKAN UNTUK BERFORUM DAN BERKONGSI MAKLUMAT DI MANA² RUANGAN YANG SESUAI DI FORUM INI.

PENYERTAAN ANDA AMAT DIHARGAI.

SEMOGA ANDA BERPUAS HATI MELAYARI LAMAN INI.

TERIMA KASIH

Farizal tukar angin ke Selangor

View previous topic View next topic Go down

Farizal tukar angin ke Selangor

Post by Park Deen on Sun Nov 03, 2013 10:17 am

2013/11/03 - 03:20:50 AM Oleh Azizan Hashim
Berita Harian


Ipoh: Perak kehilangan khidmat penjaga gol kebangsaan, Mohd Farizal Marlias serta 11 pemain lain yang memilih haluan berbeza selepas tamat kontrak serta mendapat tawaran lumayan dari pasukan lain untuk menghadapi kempen bola sepak Liga Malaysia (Liga-M), musim depan.

Farizal, 27, yang menyertai Perak dari Negeri Sembilan untuk musim 2013 dikaitkan dengan pemergian ke pasukan gergasi Merah Kuning, Selangor.
Mengiringi Farizal ke Selangor ialah Abd Hadi Yahya, bekas pemenang kasut emas musim 2011 ketika bersama Terengganu yang memohon pelepasan untuk menyertai pasukan negeri asalnya itu walaupun masih mempunyai baki kontrak setahun bersama Perak.Presiden Persatuan Bola Sepak Perak (PAFA), Datuk Zainol Fadzi Paharuddin berkata turut meninggalkan Perak ialah kapten, Shahrulnizam Mustapa, S Chanturu, Mohd Shahrom Kalam, V Thirumurugan, M Sivakumar, Mohd Failee Ghazali, Mohd Rafiuddin Roddin , Mohd Azlan Ismail serta awang import, Rafael Souza Silva Novais.

Rangel turut disisih

“Kita juga tidak menyambung khidmat Paolo Rangel kerana ingin mencari tenaga awang import lebih bersesuaian,” katanya semalam.

Sementara itu penjaga gol kedua, Khairul Amri Jamaluddin juga sedang dalam proses memohon pelepasan kerana ingin pulang ke Pulau Pinang.
“Ada setengah pemain memang tamat kontrak manakala ada yang memohon pelepasan kerana ingin menyertai pasukan lain walaupun masih ada ikatan dengan Perak.

“Mereka sudah mengadakan perbincangan dengan jurulatih (Abu Bakar Fadzim). PAFA berpendapat lebih baik lepaskan mereka kerana sudah tidak mempunyai perasaan untuk menyarung jersi negeri ini.

“Bakar juga sudah kenal pasti pemain yang mahu membawa cabaran pasukan bimbingannya nanti iaitu seramai lebih kurang 10 pemain yang akan digembleng tenaga dengan 10 bekas anak buahnya dari skuad Piala Presiden,” katanya.
avatar
Park Deen
Admin
Admin

Negeri :
Posts : 2214
Points : 5646
Reputation : 0
Join date : 18/09/2011

View user profile http://kakibola.forumado.net

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum