Komuniti Kaki Bola
SELAMAT DATANG KE FORUM KOMUNITI KAKI BOLA.

SILA DAFTAR SEBAGAI PENGGUNA UNTUK MENGGUNAKAN FORUM INI.

ANDA DIALU-ALUKAN UNTUK BERFORUM DAN BERKONGSI MAKLUMAT DI MANA² RUANGAN YANG SESUAI DI FORUM INI.

PENYERTAAN ANDA AMAT DIHARGAI.

SEMOGA ANDA BERPUAS HATI MELAYARI LAMAN INI.

TERIMA KASIH

FAM terima teguran, kritikan

View previous topic View next topic Go down

FAM terima teguran, kritikan

Post by Park Deen on Wed Jun 19, 2013 3:20 am

Oleh AHMAD FAZLI MOHD. YADI
fazli.yadi@kosmo.com.myArtikel Penuh:PERSATUAN Bola Sepak Malaysia (FAM) sedia menerima kritikan dan pandangan pihak luar demi kebaikan semua pihak.
Bagi Naib Presiden Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), Datuk Hamidin Mohd. Amin (gambar), beliau secara peribadi berpendapat FAM bukanlah sebuah badan yang ‘kebal’ sehingga tidak boleh ‘disentuh’ oleh mana-mana pihak.

“Selaku Naib Presiden FAM, saya memandang setiap perkara daripada sudut positif yang mana kami harus menerima semua pandangan.
“Saya menyokong kenyataan Timbalan Presiden FAM, Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah yang sebelum ini bertitah bahawa FAM perlu sikap lebih terbuka dan menerima segala kritikan.

“Ini kerana di sebalik perkara itu (kritikan), ada kemungkinan penambahbaikan yang perlu dilakukan demi kebaikan bersama,” jelas Hamidin kepada pemberita ketika ditemui di Istana Alam Shah, Klang semalam.

Terdahulu, Hamidin diminta mengulas kenyataan Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin Abu Bakar kelmarin yang seakan-akan ‘patah hati’ dengan FAM sehingga tidak lagi berminat menegur polemik yang terus melanda badan induk bola sepak negara itu.
Ketika itu, Khairy diajukan soalan oleh wartawan berhubung kemelut terbaharu FAM membabitkan wang tajaan hak penyiaran perlawanan Liga Malaysia (Liga M) kepada persatuan bola sepak negeri-negeri.

Perkara itu dipersoalkan oleh Penasihat Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA), Tan Sri Annuar Musa yang menuntut jawapan daripada FAM mengenai wang tajaan berjumlah RM30 juta setahun yang diterima badan induk itu berhubung hak penyiaran perlawanan Liga M.
Pada masa sama, Khairy turut menegaskan bahawa FAM sepatutnya mendengar pendapat ramai khususnya peminat bola sepak tempatan.
“Sudah tentu, (Khairy) sebagai Menteri Belia dan Sukan, beliau mempunyai pandangan dan sebelum ini, beliau pernah menjadi Timbalan Presiden FAM.

“Kita kena terima kritikan dan bukan hanya FAM tetapi seluruh persatuan harus berubah kepada yang lebih baik.
“Saya anggap apa-apa masalah boleh selesai. Mungkin pada masa akan datang, kami akan mengadakan perjumpaan dengan Khairy bagi menerangkan situasi terkini atau perancangan program FAM untuk masa depan,” kata Hamidin.
avatar
Park Deen
Admin
Admin

Negeri :
Posts : 2214
Points : 5646
Reputation : 0
Join date : 18/09/2011

View user profile http://kakibola.forumado.net

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum