Komuniti Kaki Bola
SELAMAT DATANG KE FORUM KOMUNITI KAKI BOLA.

SILA DAFTAR SEBAGAI PENGGUNA UNTUK MENGGUNAKAN FORUM INI.

ANDA DIALU-ALUKAN UNTUK BERFORUM DAN BERKONGSI MAKLUMAT DI MANA² RUANGAN YANG SESUAI DI FORUM INI.

PENYERTAAN ANDA AMAT DIHARGAI.

SEMOGA ANDA BERPUAS HATI MELAYARI LAMAN INI.

TERIMA KASIH

Wan Zack masih setia di Jepun

View previous topic View next topic Go down

Wan Zack masih setia di Jepun

Post by Park Deen on Sat Jun 15, 2013 10:44 am

Oleh AHMAD FAZLI MOHD. YADI
fazli.yadi@kosmo.com.my


WAN ZACK (tengah) tidak akan terpengaruh dengan tawaran daripada pasukan-pasukan dalam Liga M kerana masih mahu menimba ilmu bersama FC Ryukyu.PEMAIN sayap lincah negara, Wan Zack Haikal Wan Nor tidak akan terpengaruh dengan sebarang tawaran daripada mana-mana pasukan.
Sebaliknya, Wan Zack menegaskan bahawa dia mahu memberikan fokus sepenuhnya bersama kelab Divisyen Tiga Jepun, FC Ryukyu.
"Saya harus menghormati kontrak dua tahun bersama FC Ryukyu. Saya juga menghormati majikan saya. Masih terlalu awal untuk mengatakan saya akan pulang ke Malaysia.

"Lagipun, saya hanya sempat beraksi dalam satu perlawanan bersama FC Ryukyu. Saya perlu berusaha dengan lebih keras untuk memberikan aksi yang terbaik kepada pasukan.

"Saya akui, kecederaan buku lali yang saya alami sedikit sebanyak memberikan kesan terhadap prestasi saya. Ditambah dengan masalah kesukaran komunikasi dengan pihak perubatan FC Ryukyu, ia agak melambatkan proses pemulihan saya.

"Namun, selepas mendapat bantuan daripada jurulatih Harimau Muda, Ong Kim Swee, saya yakin perkara itu akan diselesaikan dengan cara lebih profesional," kata Wan Zack ketika dihubungi Kosmo! di Okinawa, Jepun semalam.

Kosmo! sebelum ini mendedahkan bahawa Wan Zack telah dilamar oleh beberapa pasukan Liga Malaysia (Liga M) sehingga mencetuskan rasa kurang senang Kim Swee.

Kim Swee turut mengesahkan terdapat beberapa percubaan pasukan tempatan cuba menebus kontrak pemain berusia 22 tahun itu dengan FC Ryukyu.

Mengulas lanjut, Wan Zack berkata, dia tidak akan membelakangi Kim Swee sekiranya berhasrat untuk meninggalkan FC Ryukyu.
"Mengenai tawaran itu (daripada pasukan-pasukan Liga M), saya tidak cepat pengaruh dan saya telah merujuk perkara tersebut dengan Kim Swee.

"Apa yang pasti, saya hanya berminat untuk kembali bersama Harimau Muda A, bukan dengan pasukan dalam Liga M.
"Ini kerana, berdasarkan perjanjian, sekiranya mereka (FC Ryukyu) tidak berhasrat melanjutkan kontrak saya, saya hanya dibenarkan kembali menyertai Harimau Muda A.

"Apa yang pasti, Harimau Muda A adalah keutamaan saya, bukan pasukan-pasukan lain sekiranya jodoh saya dengan FC Ryukyu tidak berpanjangan," katanya.

Dalam perkembangan sama, Ketua Pengarah Majlis Sukan Negara (MSN), Datuk Seri Zolkples Embong memberi amaran agar tidak ada mana-mana pasukan tempatan 'mengganggu' Wan Zack.

"Kalau betul ada kelab tempatan yang cuba memancing Wan Zack daripada kelab Jepun itu sekarang, saya rasa ia sepatutnya tidak berlaku.
"Wan Zack hanya bermain dalam satu perlawanan sahaja dan kita juga masih belum tahu tahap kemampuan dia untuk bersaing dengan pemain-pemain terbaik di Liga Jepun.

"Jadi, kalau ada pihak yang mengganggu program dia, ini sudah pasti akan merugikan semua pihak, bukan sahaja Wan Zack atau jurulatih yang rugi tetapi seluruh negara akan rasa perkara yang sama," tegas Zolkples.
avatar
Park Deen
Admin
Admin

Negeri :
Posts : 2214
Points : 5646
Reputation : 0
Join date : 18/09/2011

View user profile http://kakibola.forumado.net

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum