Komuniti Kaki Bola
SELAMAT DATANG KE FORUM KOMUNITI KAKI BOLA.

SILA DAFTAR SEBAGAI PENGGUNA UNTUK MENGGUNAKAN FORUM INI.

ANDA DIALU-ALUKAN UNTUK BERFORUM DAN BERKONGSI MAKLUMAT DI MANA² RUANGAN YANG SESUAI DI FORUM INI.

PENYERTAAN ANDA AMAT DIHARGAI.

SEMOGA ANDA BERPUAS HATI MELAYARI LAMAN INI.

TERIMA KASIH

'Serangan' lebih bersifat peribadi

View previous topic View next topic Go down

'Serangan' lebih bersifat peribadi

Post by Park Deen on Thu Jun 13, 2013 5:57 am

Oleh AHMAD FAZLI MOHD. YADI
fazli.yadi@kosmo.com.my
SETIAUSAHA Agung Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), Datuk Azzuddin Ahmad menganggap kenyataan Penasihat Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA), Tan Sri Annuar Musa yang mengatakan beliau sebagai punca masalah dalaman FAM itu lebih kepada ‘serangan peribadi’.
Azzuddin menegaskan, beliau tidak mahu memanjangkan isu tersebut sehingga menimbulkan pelbagai persepsi dalam kalangan peminat dan pemerhati sukan tanah air.

“Saya memang pelik dan hairan. Kenyataan (Annuar) itu lebih bersifat serangan peribadi.
“Jika benar saya punca masalah dalaman FAM, kenapa Presiden FAM (Sultan Ahmad Shah) masih memberikan kepercayaan sepenuhnya kepada saya?

“Hanya Presiden FAM yang berkuasa untuk melantik atau memecat Setiausaha Agung FAM dan saya masih mendapat perkenan daripada Tuanku,” kata Azzuddin ketika dihubungi Kosmo! semalam.

Akhbar tempatan sebelum ini melaporkan Annuar sebagai berkata bahawa kewibawaan FAM semakin dikecam disebabkan Azzuddin gagal memainkan peranan dalam urusan urus setia persatuan tersebut.

Ditanya sama ada beliau akan mengambil tindakan undang-undang terhadap Annuar mengenai kenyataan tersebut, Azzuddin berkata: “Kita tunggu dan lihat.”

Dalam perkembangan lain, Azzuddin tidak berminat untuk mengulas kenyataan bekas Presiden Persatuan Bola Sepak Perlis (PFA), Datuk Seri Shahidan Kassim yang mencabar FAM memecat beliau daripada menerajui persatuan negeri itu.
Shahidan mengeluarkan kenyataan sedemikian selepas berang dengan FAM yang menggantungnya, tetapi tiada seorang pegawai badan induk itu yang bertanyakan khabar mengenai PFA.

Bekas Menteri Besar Perlis itu turut ‘mengeluh’ kerana terpaksa mengeluarkan wang sendiri untuk membiayai gaji pemain skuad Singa Utara selain meminta FAM membantu PFA yang kini dilanda masalah kewangan.

Untuk rekod, Shahidan digantung 30 bulan dan didenda RM39,000 selain dilucutkan status sebagai Presiden PFA, anggota Jawatankuasa Bola Sepak Wanita FAM dan anggota Jawatankuasa Kewangan FAM sehingga 2015.
avatar
Park Deen
Admin
Admin

Negeri :
Posts : 2214
Points : 5646
Reputation : 0
Join date : 18/09/2011

View user profile http://kakibola.forumado.net

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum